Rahutus minu hinges…kas kolida maale või mitte

Uhhh ma ei tea kuidas seda kirjutada või mitte. Osad teavad, osad ei tea. Sooviksin minna õppima edasi Inglismaale või noh tegelikult Inglismaale proovisin nalja pärast ja teatud programmidesse sain sisse…Mõtlesin HOLY CRAPPPP eiiiiiiiiiiiiiiiiimiiiiks. Mu elu oleks palju kergem  kui oleksin elanud teadmisega, et ma olen nii rumal, et  püsi kodus ja sind ei taha keegi !
Üleüldse selle võimaluse leidsin Belgiast. Haiglaseinal oli väga suuuuuuur plakat ja loeng, et tulge kuulama ja ennast täiendama. Käisin seal loengus…olgu öeldud,et loeng oli prantsuse keeles…yeahh right, kuidas ma sellepeale kodus ei tulnud 😀 😀 😀 AGA lendlehed jms olid inglise keeles ja igavusest mõtlesin,et dwii proovin….
Proovisin ja enne jõule sain jaatava vastuse, et TULE. Mäletan, kuidas veel lugesin seda kirja ja mõtlesin, et keegi teeb nalja mu üle 😀 😀 😀 Unustasin selle kirja ära, aga mingi aeg tuli meeldetuletus, et hallooo kas kinnitad või ei.

Kõik sai alguse sellest, et ma olen MILLEGIPÄRAST, ma ei tea miks unistanud kogu aeg Norrasse päästetiimi tööle minemisest. Mitte, et ma keelt oskaks või nooh..see selleks 😀

Vaadanud sarju ja üleüldse nende töökäiku ja mõelnud VINGE.  Vaadata on ju äge, aga seal on nii palju agasid, miks ma sinna ei sobiks.  Esiteks olen ma tohtult ülekaaluline. Olgu see on tegeldav asi ja säravamad kriidid on ehk tähelepannud, et sellega ka hetkel kõvasti tegelen. Kindlasti pole see ainus põhjus, vaid ka iseenda pärast, aga ütlene nii, et väga mõjuv põhjus 😀 Üleüldse üldfüüsilised katsed jne.

Teine konks on kindlasti minu oskamatus. Ma olen väga rumal või õigemini nagu rumal on vale sõna. Pigem kartlik ? ahh ma ei tea, mis see õige sõna on. Vahepeal ( olgu koguaeg ! ) ma ei oska lahti lasta ja mõtlen/analüüsin end üle ja see on tappev..ausalt !  See oleks ka ületatav, sest hirmu lisab lihtsalt enesekindluse puudumine ja eks kõik on omandatav…

Kolmas ja kõige suurem põhjus on kindlasti RAHA !

Selleks, et 1,5a minna õppima Inglismaale läheks mul umbes vaja 10-15 000€ ja sellist raha mul tagataskus ei ole. Ei hakka ka olema kui just loto kolmapäevad õnne mu õuele ei too 😀 😀 😀
Kusjuures kui ma tänasest peävast peale  ei mängiks lotot 80aastat ehk siis 4€ nädalas iga lotokolmapäev raha kõrvale paneks hoopis, siis 80aasta pärast oleks 15 000€  kokkuhoidu ja raha koos ! Siin on ainult üks VÄIKE aga…arvatavasti 80a pärast puhkan mina ammu hauas 😀 😀 😀

Ühesõnaga matsin kõik oma mõtted, aga üks mõte jäi ikka kummitama. Nimelt jah maksan  ropult üüri või õigemini mitte ropult, aga palju. Samas ma armastan oma kodu !  Eelmistest korterites on kogu aeg mingi rahutus hinges olnud ja see rahu ja vaikus, mis hinges püsib on seda raha väärt. Tartus ongi kallid üürihinnad, aga endiselt see üks mõte hinges…
Nimelt tahan ma või ei taha, kui ma Tartus üüri ei maksaks ja koliksin näiteks vanemate juurde  tagasi, siis aastaga suudaksin ma kokkuhoida 6000€ ja see on juba selline summa, mis paneb mõtlema. Kõigele lisaks veel teleka teenused ja veel pisiasjad ja kokkuhoid oleks aastaga 8000€ kuskil.
See mõte on mind painanud kaua. Jällegist siin on üks suur ja väga rasvane konks. Mulle kohutavalt meeldib Tartus ja meeldib minu töökoht.  Ma jätaksin Tartus 0,5 kohta alles, aga ikkagist mul pole garantiid, et kui 1-3a eemal olen, et ma oma töökoha tagasi saaksin. Arvatavasti ei saaks, sest muutused toimuvad koguaeg ja äkki üldse 3a pärast on brigaadid 2 liikmelised ja nii palju inimesi pole vaja jne.  Oleksin töötu ja rahatu 😀 😀 😀
ÕNNEKS ma küsisin Pärnust ja nemad ütlesid, et täiskohta neil poleks pakkuda, aga ma tean, et kui ma peale käiksin või uuriks intensiivselt, siis küll oleks või kindlasti avaneks võimalus. Suvel kui ma elaks maakodus, saaksin ka tihedamini turvamisi teha, sest teada värk,et Pärnus suvel elu keeb.
Ühesõnaga olen mõelnud, et kui ma VÄGA VÄGA tahaks, siis ma leiaks aastaga see 10 000 küll !
Lihtsalt miski hoiab mind veel kinni ja tagasi. Võib olla hirm ? Hirm teha selline kannapööre oma elus.
Vb kui mul auto ja load oleks, siis võtaksin selle sammu julgemini ette, aga praegu on lihtsalt rahutus hinges.

Üleüldse mõtlete kindlasti,et tahan Norra tööle minna, aga jaurasin Inglismaal õppimisest 😀 See on lihtsalt selline EM programm, mis annab pabertitüki juurde ja sellega oleksin konkurentsivõimelisem kandideerimisel, sest sinna saada on ÜLIRASKE ja arvatavasti ma ei saakski mitte kunagi, aga unistada tuleb suurelt ! Väga suurelt, sest kui pooled unistused kasvõi täituvad, siis eesmärk on ju saavutatud.
Ühesõnaga hetkel olen võtnud suuna, et teen roppu moodi tööd lihtsalt ja vaatan palju koguda suudan 1aastaga ja eks siis selgub, mis saab ja mis ei saa.

Hetkel on 50:50 tahaks ja ei tahaks. Kardan !

Mul pole sellist inglise keeltki, et arvatavasti hakkama saada. See,et ma suhtlen ja loen raamatuid ei tähendab, et ma teadusliku *** lugeda oskan ja veelvähem kirjutada. Samas ma tean, et see on  peas kinni ja tuleks lihtsalt rohkem lugeda ja õppida, aga nooh palju kergem on oma peas vabandusi luua miks ma ei peaks tahtma ja hakkama saama 😀 😀 😀

Ps! kui kellegil on häid nippe kuidas raha koguda või teenida andke teada.
Indiasse neeru ma müüma ei lähe !

giphy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s