Mida ma igatsen ja suvalised mõtte vol1000

Olen siin olnud pm. 1,5 kuud ( 18päeva Eestini!) ja mida ma siis igatsen…

* Selveri pasteeti !!!! Ma luban, et see on üks mu esimesi oste poest Eestis 😀 😀 😀

* Igatsen eesti keelt. Mul kõrvad jooksevad juba virtsa sellepärast, et kõik ,,vales,, keeles räägivad

* Oma loomi. Ükspäev skypisime ja Raks ja Admiral jooksid mu hääle peale kohale ja jäid vaatama, et kust hääl tuleb  ja isssand see koer on niii suur juba :/

* LUND !

* See pole seotud reisiga, aga mul käib tujudega ja vahepeal oli päris pikk paus, aga nüüd jälle mul OMA kodu igatsus…
Ma ei tea miks see tulnud on, aga nii räigelt kriibib hinge, aga hetkel on see mõeldamatu, sest ma ei kujuta ette ka kus kohast ma sissemaksu raha peaks saama. See raha, mis kogunud olin vaikselt läks ka siin reisile ära ja lõi rahakotti tuule. Samas ma ei kahetse ! Iga €, mis ma siia kulutanud olen on seda kogemust väärt !
Peale seda kui uudise sain,et üks sõbranna oma kodu ostab, siis muidugi oli mul heameel, aga veel rohkem oli vist kademeel 😦  Olen realist ja tean, et kui ma lotoga ei võida, siis järgmised 5a ma kindlalt endale enda kodu lubada ei saa. Samas mõtlesin üürika vahetamist, sest tglt. mu oma on päris kallis, aga igatepidi kuidas löön plusse ja miinuseid, siis tglt. maksan umbes 50€ rohkem kui mu tutvusringkond ja siis just kui pole hullu. Mu korter on seda raha väärt !!! Kuigi K ütles täna,et pisike 😀 😀 😀 aga küll ma ennast sinna ära mahutan ja varsti kevad ja siis saan rõdul näpud mulda pista jne.
Üleüldse tahaks oma koju,et potikuusk koju tassida ja see ehtesse lüüa 😀 😀 😀
Samas olen ma ise süüdi, et olen nii rumalaid otsuseid teinud ja selle kõik edasilükanud, aga mineviku muuta nii või naa ei saa
giphy

*  Igatsen ,,õiges,, keeles rääkimist. Mu mõte jookseb ka inglise keeles juba ja see häirib mind millegipärast.

SUVALISED MÕTTED VOL…!

* See on päris naljakas, kuidas ma tihti mõtlen, et oo see on äge asi, mida teistega jagada ja siis kui blogi lahti võtan on see peast kadunud. Näiteks eile oodates mõtlesin millegile ning ma tean, et see oli äge asi, aga enam ei mäleta mis…

* Tglt on mul päris suur hirm tagasitulla. Õigemini nagu otsast peale hakkaks enda töökohas. Olen aus iseenda vastu, et meditsiinis siin on teised võtted ja kerge aju surm või taandareng on mul toimunud, aga juba detsembris mul juhtiva valved ja jaanuarist Pärnus juhtiv ja tundub niiiiiiii hirmus. Peaks lugema hakkama hmm…

*  Meil oli siin ükspäev pussitamise kutse. Inimene väidetavalt soovis sooritada enesetappu ja väga..VÄGA suure noa lõi endale rindu. Kohalejõudes ajas veel juttu ja karjus,et valus on ( üllaüllla eks) ja verd ikka tuli mõnuga,  aga tal oli südame tamponaad ja see oli lihtsalt nii naljakas, kuidas mu arst karjus tervest kõrist, et issand jumal see on tamponaad issand issand.nn nii AWESOME ja nadu kordusmasinast lasi seda 😀 Terve brigaad lihtsalt oli nii elevil ja tglt see oli maru naljakas, sest inimene oli pm. suremas, aga kõik rõõmustasid…meedikute must huumor ! Nad ei rõõmustanud pt pärast, vaid leiu tõttu. Õpikus kirjas,et täitunud kaelaveenid..EIIIII sõitke seenele enda täitunud kaelaveenidega !!! Kael oli räme räme paks ja nagu 2x suurem.  Samas nagu ma öelnud olen,et nad siin on robotid. Kõik käis väga kiirelt ja algoritmi järgi ja kui elevus ära võtta, siis kõik olid nii rahulikud. Närvilisust ei olnud, aga kiirelt pandi pt. magama ära ning tamponaad lahendati kohapeal. Võtan kõik sõnad tagasi,et miks neil ehhod ja ultrahelid !!! Ilma nendeta see haige kindlalt haiglani välja vedanud poleks, sest olime väga kaugel äärelinnas, aga ta jõudis haiglasse ! Olgu haiglas suri maha korras, aga saadi käima.  Lihtsalt minu  jaoks oli nagu nii äge näha seda ja imetleda nende meeskonnatööd. Meeskonnatöö on neil nagu kellavärk siin. Kõigil on nii kindel oma ülesanne ja kõik asjad kuidagi lähevad nii sujuvalt neil. Samas nii suur kari inimesi, siis ongi kergem.
( õde näieks paneb arterikanüüli siin enamjaolt vajadusel kui arst näiteks intubeerib. )
Sama situka ajal oli nii naljakas, kuidas tegelt arstil oli kiire või noh raske protsekas, aga ta seletas, et näe vaata ekraani kas näed, see on tamponaad ja vaata nõel on seal jne. Umbes nagu klassis õpilasele  😀 😀 😀 Mina olin muidugi suu lahti ja ei osanud a ega b öelda.
Olen suhteliselt kindel, et sellist asja ma enam ei näe !

* Olen arusaanud, et nende meditsiin= kõigi võimaluste maa. Minu meelest tavaline meie igapäeva haige, kelle oleks kas kahevahel alla tassinud või tekiga, siis siin löödi aken eest ja telliti tõstuk… Jällegist mina aind ohkasin ja mõtlesin, et pole võimalik. Ma üldse ei imesta kui nad varsti küsivad, et kas me sõidame hobusega visiiti, sest ma ütlesin, et meil küll nii kindlalt ei tehta, siis nad olid imestunud, et tõesti ?!? Njoo tõesti jah tulge ja vaadake, kui tublid meie inimesed on !!!  Tööga konti nad ei murra…

* Mul hakkab kappi kergelt nälg tulema, aga pühapäevani pean vastu pidama !!!

*  Siin on haiglas kogu aeg politseinikud ! Nimelt siin on sedasi, et kui kellegil on peretüli või nsm. tappa saanud või üleüldse kahtlus kuriteole, siis politsei on kohe kohal nagu viis Vene kopikat. Istuvad ukse taga ja ootavad. Mu meelest see nii mõttetu, sest nad põhimõtteliselt mitu tundi nsm. istuvadki kuni arst annab loa külastada vigastatud ja noh siis võtavad ütlusi jne.

* Ükspäev oli meil üks pt. kes oli sündinud 1901aastal… Kõik rahumeeli tegid oma tööd, aga mina ei oska nende nimesi väljalugeda vahest, siis piilun sünniaastaid 😛 või õigemini vahest piilun ja otsin endale sedasi pt. kes potentsiaalselt võiks osata inglise keelt, aga siis jäin vaatama,et vapsee, et seda rauka tahan ma küll näha 😀 😀 😀 Tglt sain aru,et pt. on soga ajanud, aga igalpool oli kirjas see aasta ja siis küsisin, et kuulge, mis see on ja alles siis nad avastasid, et pt. ajas sousti suust välja neile. Ma ei saa aru, kuidas nad ise sellepeale ei tulnud, aga juu nad ei süvenenud, vaid panid tuimalt kirja.

* Käisin eile jõululinnas valgusetendusel, mis on iga täistund ja mu videotel on mingi haige kohin või kriiskamine küljes ja ma ei saaa aru, millest see tingitud on ning nüüd pean uuesti minema, aga samas see vinge, et pole hullu.

* Oleksin eile peaaegu TRAHVI saanud hahaa. Nimelt esmaspäev on prügipäev ja pürgi võib õue laotada kell 18.00 ja ei sekunditki varem ! Läksin 17läbi linna ja mõtlesin, et haaran prügi ka näppu,et üks 1 sinna sänna, mis seal vahet ja johhadi kuidas üks mutt, kes üldse kõndis mööda pistis kriiskama sellepärast ja ma ajasin eesti keeles soga vastu ja kõndisin minema, sest kriiskas poliis poliis… 1h pärast selline hädakisa

* Ma polegi rääkinud ( vist) aga siin võib väga kergesti auto alla jääda ! Nimelt see, et sa teed ületada soovid on puhtalt sinu isiklik probleem või õigemini ainult sinu mure 😀 Lenda üle kasvõi kui tahad. Sebra taha võidki seisma jääda, aga point on selles, et pead teele astuma, siis autod peatuvad. Õigemini tavaliselt nad nii teevad, aga see on 50:50 õnnevärk. Mina olen peaaegu paar korda auto alla jäänud või õigemini auto pidurdas ja umbes 15cm enne mind jäi seisma

* Eile läksin suvalisse kohta sooja, sest siin on õhtuti niiiii külm  ( 7kraadi sooja) ja seal müüdi šokolaadi, mis maksis 190€ kg…

* Mu naaber kaebab kogu aeg mu peale, et ma jätan välisust lahti, aga tglt ei jäta ja see on nii tüütu.

* Ma ei tea..olen nüüd väga madala silmaringiga või natuke nõme, aga siiani mind paneb naerma kuidas bu*kades naised sooduka ajal endale pesu kokku kahmasid. Mitte nsm. pesu, vaid sellist, kus on pm jupp nööri ja tükk pitsi 😀 Lihtsalt kuidagi nii vale tundus see. Ma tean ju,et ega nad alasti seal alla ringi ei lippa, aga siiski…

* Endiselt mind ajab niiiiiiiii marru kuidas nii avalikult oma mune mehed ( eriti ARSTID) kühveldavad nii avalikult,et wöak. See on kuidagi rõve või see kuidas nad seda teevad…oehh on mul alles probleemid

* Kui meie aevastame, siis teised soovivad umbes tervist, aga kui siin inimene aevastab, siis ta vabandab…

* Nende ülim tänamine häirib mind ka. Igale poole käib ette ja taha aitäh. Ma tundun nende kõrval nii mats, sest ma ei jaksa ega taha iga asja pärast tänada. Nemad absoluutselt kogu aeg tänavad teineteist

* Panin endale vales mõõdus tekikoti tekile ümber ja kuna ma olen laisk nagu lohe, siis ma ei taha vahetada ka ( tglt teine pesus) ja mind ajab niii marru kui öösel tekk vehkat teeb ja siis aja teda mööda tekikotti taga 😦

* Üleüldse mõte sellest, et mind ootab ees varsti suurpuhastus paneb mind raskesti ohkama, sest siin tekib tolm väga-väga kiiresti ja praht maha jaaa ma ei taha koristada ! 😀 😀 😀 Tahan väike põrsas oma prügi keskel olla 😦

* Tegin vanaemale niiiiiiiiiiiii ägeda jõulukingi !!!

* Ma ei oska vennale midagi jõuluks kinkida… iga aastane probleem. Me ei suhtle eriti ning ta on nagu mu isa. Isale võiksin uue kõige uhkema kaatri kinkida või puutüki, aga emotsioon oleks üks ja sama ! Selliste inimeste puhul mul tekib kingi tegemisele trots kuna mulle meeldib kingitusi teha, sest mulle meeldib emotsioon, mida ma vastu saan inimese rõõmust

*  Käisin jõuluturul ja ostsin ühe macaroni, sest tahtsin lihtsalt proovida ja kõigele lisaks ei tahtnud kulutada, siis müüja vaatas mind nii naljakalt ja pakkis mu üksiku õnnetu macaroni suurde kapi 😀 😀 😀

* Mina ütleks, et jõululinna avamine oli pigem selline meeh Ma ikka ootasin midagi vingemat ja võimsamat, aga kuidagi nii tavapärane ja selline maeitea oli. Muidugi oli ilus või õigemini 1min oli äge, aga siis nagu… alguses laulsid mingid noored ja siis tuligi karud ja oligi kõik..justkui möh emotsioon tekkis suure Brüsseli jaoks olin muud lootnud.
Kuusk toodi Slovakkiast ning ma ütleks, et kuusk on ka tavapärane…Tartu kuusk on tundunud ilusam, aga kui palju kära ja müra selle kuuse toomisega oli…ja muidugi lähedamal asuvad kuused ei sobinud

* Hiinlased või siis jaapanlased ( ma ei tee neil vahet !!!) pildistavad KÕIKE ja kui ma ütlen Kõike siis mõtlen ka nii. Olgu selleks kas mööduv auto või kivi maas, aga kõik saab pildile püütud ja see ajab naerma. Sammuti valgusshow ajal nad pildistavad valgustusega…

* Hiinlased/jaapanlased ja MINA oleme ainsad kes endlikeppi kasutame ja see on nii naljakas 😀 😀 😀 või nagu nemad ja siis üks eestlane !

* Ma alles nüüd sain teada, et see metroojaam kust ma pm. iga päev läbi sõidan Maalbeek on see kus, märtsis po**id plahvatasid. Kuidagi kõhe hakkas, aga samas mõtlesin, miks just see metroojaam, sest see nii tavapärane ja pole nii rahvarohke, aga juu jahm

* Ükspäev käisime kusjuures nii idiootselt kutsel. Mingi x tüüp oli katsetanud kodus po**i tegemist ( sellise pisikese) ja ta tahtis teada, kas ta leiutis töötab ja ta lõhkas selle OMA KODUS…kui loll sa lihtsalt saad olla,et teed pm. po**i ja siis proovid kas see ikka töötab iseenda peal oeeh… taevas sa näed, aga ei mürista !!!

* Sõitsime kiirteel KA-ga umbes 220 km/h 😀 D 😀 naljakas tunne oli, aga siin pidi tavaline taks olema..njh

* Oleksin peaaegu rikkaks saanud !!! Nimelt mul on mingi haiglakindlustus või noh kui midagi juhtub praksis olles, siis haigla maksab mulle või ma ei saanudki aru mis värk sellega on, aga üks tüüp oleks peaaegu KA-le sisse kütnud, aga tsipa ennem sai pidama. Kõik karjusid juba, aga ei juhtunud midagi 😀

* Imelik värk nende päkapikkudega. Nimelt kodus nad kogu aeg käisid ja käivad siiani´, kui kodu eksin ja vanaema juures käivad, aga nii kui Tartu kolisin, siis lõpetasid nad tegevuse. Ma küll mitu korda jätsin kirjaga enda uue aadressi, aga tutkit Vasja ei miskit. Lootsin, et vb nad tulevad siis siin, et siin heaolu ühiskond, et kuidas jätad ilma,a ga endiselt noup… ( see oli nali ilmselgelt..tglt eii…! )

* Nägin niiii vinget advendikalendrit ja teada olevalt olen ma nr1 fänn nendele, aga see oli nii kallis, et pidin ohates poodi jätma

* Mu juuksed on kohutavas seisundis tänu siinsele õudsele klooriveele, et ma ei teagi, mis nendega peale hakata.

* Tegelikult igatsen SAUNA ka ! Esimene asi maal ma kütan sauna !!! Õigemini isa kütab ja mina lähen sauna 😀 😀 😀

* Tegin eile niiiiiiiiiiiiiiiii head juurviljakastet, et hea, et ma nutma ei hakanud kuna niii hea oli !  Naersin nii räigelt omaette, et alguses mõtlesin ooo vegan, et olen ka popp ja noortepärane ja siis valasin piima peale 😀 😀 😀

* Ühel pt olid niiiiiiiiii pikad varbakarvad, et ma isegi ei teadnud, et nad nii pikaks kasvada suudavad

* Tglt. on mul mingi trots haigla  vastu tulnud või õigemini sellepeale, et seal on nii palju tudengeid ja siis pean ise leidma endale koha. Tglt on kõik hästi, sest igapäev olen kiirabis pm. aga ma ise smuugeldan ennast sinna 😀 Tavaliselt poen arstile külje alla ja siis arst kutsub alati kaasa ja siis õe tudeng ei saa tulla muahahaha. Tglt saaks, aga nad on nii viisakad ja häbelikud, et keegi ei hakka käega vastu rinda ka peksma, et tema päev on kiirabis olla või autos on tglt. üks koht lausa üle, aga nooh… võõras mure

* Tglt ma tean, et selle ,,trotsi,, võib arvatavasti koduigatsuse arvele kirjutada või kuidagi ma ei teagi, mis see on.  Siin on ülivinge, aga miski ikka sees rõhub mind. Tegelt ma tean, mis see on, aga las see olla omaette

* Väga vinge, et te loete ja kaasaelate ! Ma luban,et normaalsem med. postitus tuleb ka, aga kindlasti kui ma Eestis olen ja kui esimene nn. reisi pohmakas möödas on ja pea selge.

* Lähen nüüd oma EKG mängu edasi mängima… Miks seal mängus kõik nii kerge on, aga päris elus ei ? Ükspäev vaatasin EKG-d ja amööbi tunne tuli. Mina aru ei saanud, mis seal oli ja siiani ei tea tglt, aga ta viidi reanisaali. Mina vaatasin EKG-d ja kehitasin õlgu, et njoo brad., aga…? ja siis sain aru kui loll ma ikka olen :/  Tglt. mitte loll,vaid enesekindlusest on puudu ja hirmul on suured silmad !

* Tglt. mul on ikka nii mõru tunne, et ma nii vigadega kirjutan ja see on ka põhjus miks blogi natukene väldin, aga nooh. Õigekirja kohapealt võin küll öelda, et mind parandab ainult haud,  nii et andeks !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s