30 blogipäeva väljakutse

Sattusin lugema blogisid, kus hakkasid täna nn. väljakutsed või nagu olen ka neid ennem lugenud ja kuna täna hakkas uus kuu nii kalendris kui ka mu enda jaoks, siis mõtlesid, et see oleks äge !
Alates homsest on mul 5 öövalvet jutti ja ütleme nii,et kardan nagu tuld neid nii, et ma vb. järgmised 5päeva postitused natukene hilinevad, aga siiski tulevad !

Idee sain siit: http://www.sjuteist.ee/2016/10/30-paeva-muudatus.html

Tegelikult blogida olen tahtnud ma kogu aeg või olen bloginud ka ja kui nüüd neid blogisid loen mõtlen issand jumal. Lihtsalt kui rumal saab üks inimene olla ! Mitte, et ma praegu tark oleks, aga elukogenum kindlasti ja kindlamate maailmavaadetega. Lihtsalt mul pole olnud, millest blogida või kui isegi on olnud, siis olen mõelnud, et ahhh milleks. Samas blogin ma ainult iseendale, et kunagi lugeda ja vaadata, et kui äge !
Hetkel muidugi blogin ma rohkem lähedastele või tglt. ka nagu reisipäevik…

Bulgaaria blogi jäi interneti puudumise tõttu soiku ja nüüd kahetsen, sest oleks võinud wordi kasvõi kirjutada ja hiljem postitada, aga nooh ma ei tea miks nii ei teinud.
HOLY CRAP…otsisin vanad blogid ülesse ja ühte ma ei hakka postitamagi, aga ausalt mu peas on lihtsalt MIIIIIIIIIIKS hahaaa. Nii naljakas lihtsalt lugeda 😀 Ma parem ei hakanud süvenema ja ütlen ausalt, et ma ei mäleta mida kirjutasin ja kindlasti mu eluvaated muutunud. Vaatasin, et tahtsin kunagi saada osakonnajuhtajaks wtf ?!?!  Ülemõde/vanemõde siis mõtlesin, aga ma arvasin,et nad on hoopis juhatajad hahaa. Ma ei suudaks mitte kunagi nii vastutusrikast ja pingelist tööd teha ja issand kus mul olid alles mõtted, aga see selleks.  Kes viitsib see loeb ja naerab: http://teelen.blogspot.be/

Bulgaaria blogi: http://bulgaariapraktika.blogspot.be/ ja seda ma ei hakka üldse lugemagi ja seal vist pole ka mitte midagi erilist. Igal juhul Bulgaaria oli mu elu kõige hullem periood ja ma ei tea miks. Lihtsalt kas sellepärast, et ma olin pärapõrgus ja ei olnud interneti. Hahaa kõlab nagu maailma suurim probleem, aga uskuge kui teil on vaja koolitöid esitada ja teil pole interneti, siis see saab probleemiks. Seal oli internet, aga see oli nii ebastabiilne, et hoia ja keela. Ma ei teagi miks Bulgaaria mu jaoks nii raske oli. Esimesed 2n ma nutsin ja ütlesin vanematele, et tulen tagasi. Praktika oli kohutav, sest kõigil oli nii po**ui kas olen seal või ei ja ahhh las olla. Igal juhul tean, et üks teine eestlanna, kes peale mind sinna läks tuli sealt tagasi pm. kohe…
Ma olin lihtsalt nii auahne ja hambad ristis kannatasin, et keegi ei saaks näpuga näidata.
Kindlasti ma ise olen ka süüdi, et sedasi nii raskesti võtsin, seda Bulgaaria kogemust, et oleks võinud otsida asju, mis oleks positiivsust tekitanud, aga nooh hiljem tagantjärgi tarkused.
Ps! Fun fact time !
Teate, mis oli mu ema esimene lause kui ma helistasin ja ütlesin, et ma sain koha Brüsselisse ?!? MINA SKYPES ISTUMA EI HAKKA JA SU NUTMIST KUULAMA 😀 😀 selline oli mu ema esimene lause,njooh thx mom! Igal juhul saate vist isegi aru, et kui Bulgaarias olin, siis mu vanematel oli ka ikka väga raske, sest neile ma ju halasin kui halb ja paha kõik on…aga see selleks, las see Bulgaaria jääb. Ta andis mulle kindlasti uskumatu kogemuse. Nimelt ennem olin selline vinguja või nagu olin harjunud, et mul on kõik mida tahan ja elu ongi nagu lill, et saain asju sõrmenipsuga, siis Bulgaaria õpetas mind elu väärtustama.  Kas teate, kui õnnelikuks võib kindlas olukorras kasvõi üks kindapaar teid teha ? Või kraanikausi olemasolu… vot ak !
Ühesõnaga kui võrrelda Bulgaariat ja Brüsselit, siis see konkreetselt on si**a ja saia võrdlemine ja ma isegi ei pea vist lisama, mis on sai ja mis muu…

Tulin siia väljakutset tegema ja jahun hoopis muust 😀 Nii tüüpiline. Lihtsalt otsisin enda vanad blogid ülesse ja mõtlesin las nad olla siin siis 😛 Kuigi nendes blogides on kindlasti selliseid asju, et mu ema ja üleüldse ma ise ka kui loeks tahaks peast kinni haarata ja mõelda MIIIIIIIKS, aga las olla. Mida mul ikka varjata 😀 Olin milline ma olin ja nüüd olen ikka vähe targem..ma vähemalt loodan nii! Ps seal on ka väga äge postitus kiirabist 😀 😀 😀 kui mul polnud kiirabist õrna aimugi ja arvasin, et kiirabi käib aind elustamas või siis kohapeal kui keegi on suremas…seda postitust lugedes hakkasin nii südamest naerma, et jahm…

Igal juhul väljakutse:

01 BLOGI NIME TÄHENDUS

Ma olen sellest tglt. kirjutanud ka. Seda blogi alustades tahtsin VINGET nimetust…haah… mõtlesin, mis ma mõtlesin ja ei mõelnud midagi välja ning kuna teadsin, et lähen uuesti seiklema ja kindlasti kunagi veel reisima ja nsm kondama, siis tuligi Deilaseiklus.
Deila sellepärast kuna Teele ilmselgelt ei oska keegi öelda ja kui öeldakse siis häälduselt olen ju Tiili ja seda nad ka ei ütle ja kirjapildis olen iga hommik töötahvlil keegi uus, kas siis Teyla, Deyla, Tela, Deyl vms…
Ma igal juhul juba olen harjunud, et see olen mina !
Sellepärast ka blogil selline nimetus

PS vol3 !
Täna on siin püha. Ma tegelikult teadsin küll, et on, aga mõtlesin, et nooh äkki veab…
Tuhkagi kui bussiga turule sõitsin, siis sain aru, et asi kisub jamaks, sest KÕIK kohad olid kinni ja trellid ees ja ringi ekslesid ainult mõtlikude nägudega turistid või siis pigem nördinud nägudega. See pole Eesti kus jõuludel ka poed lahti ja tule osta mida soovid ja kõik on rõõmsad. Siin püha on püha ja nii on ! Lind ka ei si**u. Kindlasti kesklinnas turistide asjad on lahti, aga noh mul oli turule vaja, sest mul oli porgandit vaja 😀 😀 😀 Minu omad olid otsa saanud ja kuna mul kindel plaan oli suppi teha, siis porgandi jahile ma ka asusin. Turg oli avatud, aga noh kohal olid ainult paar üksikut müüjat ning needki müüsid riideid vms.
Mõtlesin nukralt, et supp jääb söömata, et juu ma lähen siis ostukeskusesse,sest need kindlasti lahti, aga mõtlesin, et ooo valiks täna teised tänavad, kus ma pole veel käinud ja nägin silti POLISH DELI…ma ei oska seda kirjutada isegi, aga see POLISH mulle juba mõjus, sest silmette virvendasid KOHE kohukese mäed ja kodujuustu ojad…
Ma tglt. ei söö kohukest ja nendest oli mul kama kaks, aga nooh kodujuustu oleks küll tahtnud, seda polnud ! Leidsin hoopis TATART !!!
Ma olin viimati nii õnnelik vist, siis kui salaja leidsin jõuluvana peidukoha ülesse ja arvasin, et olen niiiiiii tubli laps olnud, et jõuluvana nsm. tõi 2n varem mulle suure nuku kingiks…Ma uskusin seda mitu head aastad kuni vend rääkis, et päkapikk on… ja see oli ema salapeidukoht. Minu lapsepõlv sai siis rikutud ! 😀 😀 😀 Ilmselgelt ma panen üle, aga see selleks. Lihtsalt see oli nii tore mälestus 😀 Siiani on !
Igal juhul ma olen kõige suurem tatra fänn üldse ja seal poes oli veel kaerahelbeid !
Lihtsalt selline tunne oli nagu oleks lotoga võitnud ja see pole veel kõik !
Seal oli ka vorsti 😀 😀 😀 see kõlab eriti lamedalt, aga noh siin poodides on see pigem meie mõistes salaami ja maru kallis, aga seal maksis meie mõistes nagu Viru sink ma ütleks ja 8€ kg aind ! Uhhh…ja jällegist kui helistad kohe saad…hahaa igal juhul ma leidsin sealt ka müslibatoone, mis ei tapnud mind sisemiselt või õigemini nende hind. muidu olen näinud 2€+, aga seal oli kõigest 0.80€ senti. Juheii ! Pelmeene ostsin ka kuigi Eestis söön pelmeene umbes 2x aastas, siis siin mõtlesin, et juheii pelmeenid. Pigem oli see kodutunne ja sellepärast pelmeenid minuga ka kaasa rändasid 😀
Väga naljakas oli ka see, et nii kui ma sinna poodi sisseastusin hakkasin puhast vene keelt rääkima ja ma ei suutnud öelda ühte asja inglise keeles, sest mul ei tulnud see meelde. See oli nii jabur, sest äkki müüja oli kohalik jope, aga oh eii. Terve see pood kihas vene keeles.
See hetk jäin mõtlema, et aju on ikka suurepärane asi ja ma isegi ei tahtnud vene keeles rääkida, aga see tuli ise. Isegi küsisin palun natukene vorsti, aga millist te soovitaks ja vene keeles…Mu vanaema oleks uhkusest lausa õnnepisara valanud!
Ma tean, et ma oskan vene keelt või õigemini ma saan aru sellest keelest, aga rääkides jäävad sõnad kurku kinni ja välja ei tule mittemidagi või siis puhas lollus…
Fun Fact 2 Ma olen vene keele olümpiaadil saanud kolmanda koha 😀 😀 😀 See pole aprillinali, ausalt !
See oli nii haledalt naljakas, et siiani meenutan, et kui kahju, et mul polnud nutitelefoni, et pildistada ! Nimelt oli seal registeerimisleht ja nimed: Oleg, Sergei, Tanja nooh saate aru, puhtad vene nimed ja siis kõige-kõigem Eesti nimi TEELE. See oli nii tragikoomiline, et ma naersin seal omaette 5min kindlasti. Olgu öeldud, et valmis oli mul see töö umbes 1ominutiga ning seal olid valikvastused…rohkem ei vaja kommenteerimist, kust krt see kolmas koht tuli 😀 😀 😀 Aga uhke ju öelda,et näe lausa 3koht… Isa küsis muidugi, et kas 3 võistlejat ainult oligi, aga eiiiiii olnud !

Ps vol 4 !

Mul on sularaha kriis, sest ma ei tea pangaautomaat viskas mu kaardi välja. Mõtlesin olgu, et võtan krediitkaardiga siis natsa sularaha, aga selle sülitas ka välja !
Siis kuna mul on mastercard, mitte visa ei saanud ma täna ühes poes maksta ja ütles, et näe seal ületee saad sularaha väljavõtta. Mul oli mitu küsimärki peas ja mõtlesin okeii…Läksin poodi sisse ja küsisin kas keegi oskab inglise keelt ja öeldi eiiiiiiiiiiiii. Pood ise oli selline kal**pea pood ja sisse astus siis puhas n**ger ikka noh ( ei solva kedagi, aga ütlen otse nii nagu on) ja ta ütles, et jajaa tule ma näitan kus saab raha välja võtta. Ütleme nii, et häirekellad mu peas hakkasid tööle. See tüüp juhatas siis mind tänavale ja mingi ukse taha…ütleme nii, et kui ma oleks purupurjus või ma ei tea mis seisundis, siis see uks ja vaateaknad on ikkagist sellised, millest ma kiirustades suurema sammuga edasi astuks. See tüüp ütles, et astu sisse ja sealt saadki raha välja võtta. Ma omaette mõtlesin, et huvitav kui rumalaks see tüüp mind peab ja seal vb. saan oma neeru neile anda, aga sularaha haisu seal küll pole. Hakkasin mingit suvalist paska tootma, et oii kell nii palju pean tööle kiirustama juba ( yeah right püha ajal, lambil kellaajal). See tüüp võttis käest kinni, et eiii ära karda see ei võta kaua aega, et tule ma näitan… Ültme nii, et ma tegin sääred ja hüppasin lihtsalt suvalisse seltskonda sisse ja hakkasin nendega juttu rääkima nagu nad oleks mu parimad sõbrad. Tüüp läks omaette kirudes minema ja 4 inimest vaatasid mind nagu ma oleksin Raja tänava kandidaat, aga minul olid mõlemad neerud alles ja pangakaart ka koos rahaga !  Vabandasin, et ajasin nad sassi kellegiga ja astusin oma teed edasi.
Ma ei tea, kas see oli väga kaval näitemäng, kuidas varastada raha või vb. tõesti saigi sealt kuskilt sularaha võtta, aga ütleme nii, et ma isegi ei taha teada !
Igal juhul nüüd olen sularahata järgmised 5päeva ! Ma tean küll kus kohast raha kindlat väljavõtta saab, aga nooh see on veits kaugel, aga uuel nädalal lähen võtan.
Jääbki raha mulle, mitte ei kulu tuulde ! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s